Bouwen of niet bouwen? - Inwonersinitiatief woningbouw in Zijderveld (Zijderveldse Veld)

Bouwplan Zijderveldse Veld

Vandaag is een delegatie van de fractie van VHL Lokaal op de koffie geweest in Zijderveld om te praten over een interessant inwonersinitiatief aldaar.

Een betrokken familie uit het dorp heeft aan de rand van Zijderveld zo'n 6 hectare landbouwgrond in eigendom. Aangezien de familieleden hier geen agrarische activiteiten meer op ondernemen, zijn zij op zoek gegaan naar een alternatieve bestemming.

Uit die zoektocht is een prachtig, duurzaam en natuur inclusief bouwplan ontstaan voor zo'n 50 woningen voor starters, senioren en gezinnen.

In eerste instantie werd hier door de gemeente positief op gereageerd, maar later kwam er een reactie met een heleboel gewenste aanpassingen en vragen. Je zou dan denken dat de gemeente met de initiatiefnemers in overleg gaat om deze zaken verder door te nemen, maar helaas, niets is minder waar. De gemeente komt met allerlei excuses waarom dingen niet kunnen en initiatiefnemers worden van het kastje naar de muur gestuurd. Iets wat we helaas veel te vaak horen.

Wat heeft VHL Lokaal met betrekking tot bouwen in het verkiezingsprogramma staan?